Wat je absoluut moet weten over Communicatie en Connectie

Het meeste wat je aan dating advies tegen zal komen, focust voornamelijk op communicatie. Er is een hele rits van onderwerpen die onder het kopje communicatie vallen:

Het oogcontact, lichaamstaal, de uitgekauwde openingszinnen, een vlot gesprek kunnen voeren, de aandacht vast kunnen houden, een goed gevoel voor humor en charisma.

De excessen vind je terug in mannen die geleerd wordt om voor iedere mogelijke situatie een script klaar te hebben staan. Veel onechter dan dat wordt het niet.

Authentieke communicatie, want daar is waar het echte goud te vinden is, omvat echter zoveel meer.

High Speed Verbinding

Authentieke Communicatie gaat voornamelijk over verbinden, naar binnen en naar buiten. Vrouwen benaderen gaat namelijk ook over het openlijk en vrij je seksualiteit tot uiting kunnen en durven brengen. Een andere manier om dat te zeggen, is dat je in staat moet zijn om op een duidelijke en eerlijke manier je ware intenties en emoties te communiceren.

Als je een heldere high speed verbinding naar binnen hebt, d.w.z. dat je weet wat je intenties zijn en dat je in contact bent met je emoties, dan wordt het ook oneindig veel makkelijker om dat te communiceren.

Niet alleen dat, maar het zal je ook makkelijker vallen om je in je communicatie te verbinden met de vrouw tegenover je, gewoon omdat je je zoveel makkelijker kunt inleven in haar gevoelens zonder je daarin te verliezen.

Maar wat maakt dan dat juist zoveel mannen (en vrouwen!) zoveel moeite hebben met echt Authentiek Communiceren?

De Dubbele Moraal

Dat Authentiek Communiceren niet voor iedereen zo makkelijk is, is voor een groot deel te wijten aan de dubbele moraal die we er in onze maatschappij op nahouden rond alles wat met seksualiteit te maken heeft. En daar hebben zowel mannen als vrouwen last van.

Als je als vrouw bijvoorbeeld openlijk communiceert dat je een hoog libido hebt en enorm kunt genieten van seks, kun je nu heden ten dage, nog steeds gestigmatiseerd worden als “easy”, nymfomane, slet of hoer. Het zijn geen bonuspunten op je CV.

Diezelfde uiting als man, o hoe stereotiep, zal geen verwondering wekken en je hoogstens op een extra schouderklopje opleveren onder de mannen.

Bij veel mannen leeft vanwege de dubbele moraal ook de angst, dat als ze duidelijk en open hun seksualiteit zouden communiceren in hun dating-spel, dat dat op veel vrouwen een afschrikwekkende uitwerking zou hebben. Dat leidt dan weer tot heel omslachtig gedoe waarbij veel vrouwen zich wanhopig afvragen waarom die man maar niet tot actie overgaat.

Kortom het is allemaal nodeloos complex geworden.

Het Beloofde Land

Mocht je je herkennen in nog niet zo bedreven zijn in het Authentiek Communiceren, dan kan het helpen om alvast een beeld te hebben van hoe dat er in de praktijk uit kan zien.

Authentieke Communicatie tussen jou en die waanzinnig interessante vrouw staat bol van de energie. Het is voor beiden één grote ontdekkingstocht met vele verrassingen en onverwachte wendingen. Er is openheid, er is humor, de tijd vliegt voorbij en niemand is bezig met geforceerd indruk maken, destructieve power games of napraten.

En ja, er is ook een seksuele lading puur omdat jullie elkaar beiden interessant genoeg vinden om die afslag te nemen. Het verhoogt alleen maar de intensiteit van het contact en jullie raken beiden opgeladen door dit contact.

Het kan bij deze ene date blijven, het kan een vervolg krijgen later in een bed en er kan zelfs een langdurige relatie uit voortkomen. Net naar gelang de match er is. Maar niets van dit alles is geforceerd, beladen of onecht.

Gewoon twee volwassen mensen die een heerlijke tijd samen hebben.

En zo simpel kan het zijn.

Dit is wel het beeld om voor ogen te houden als het om jouw authentieke communicatie gaat. En daarmee schiet het meeste dating-advies dat je in het wild tegen komt hopeloos te kort.

Het is maar dat je het weet…

Dit is een artikel in de serie 'The Basics':
  1. Wat je absoluut moet weten over Communicatie en Connectie
  2. Wat je nooit verteld wordt over vrouwen ontmoeten en actie
  3. Lifestyle en Vrouwen Versieren? Serieus?

Over de auteur Bryan

Flirt Coach par Excellence. Daarnaast Foodie, Salsa, Ecstatic Dance, Auteur, Uitgever, Kettlebells, Theater en Tantra.

volg mij op:

Het Geheim van de Perfecte Openingszin

Ontdek de 4 CRUCIALE ELEMENTEN van de Perfecte Openingszin en leer hoe je in iedere situatie, in het moment, die Perfecte Openingszin creëert!

Download het gratis e-book "De Anatomie van de Perfecte Openingszin"

Download het boek!

Reageer: